Hegnsklipning​

HegnsklipningTRIMMEDE LÆHEGN GIVER STØRRE UDBYTTE

Et velfungerende læhegn har en effektiv læzone på 20 gange hegnets højde bag hegnet og fem gange hegnets højde foran hegnet. Ved at bremse vinden skabes der en læzone, hvor klimaet bliver så meget bedre for landbrugskulturer, at man kan forvente et merudbytte på 3-8%. Vigtigt er dog at læhegnet er tæt, især forneden. Ved at klippe hegnene regelmæssigt (hvert eller hvert andet år) opnås dette idet træerne herved busker sig.

Flere fordele ved regelmæssig klipning:

Hvis hegnene klippes hvert år, er de afklippede grene så små at de ikke forstyrrer markarbejdet, og kan umiddelbart blive liggende på marken. Det betyder ligeledes at man har mulighed for at klippe i 8 af årets 12 måneder – i princippet lige efter høst, når der er sået, om vinteren på frossen jord, eller om foråret, inden planterne bliver for store. Desuden undgås skrammer på maskinerne, og man får ikke problemer med EU ved opmåling af arealerne.

Hvad koster hegns-klipning?

Vores pris er 300,- ex moms fast kørselsgebyr, 775,- ex moms for arbejdstimer.

Den mest effektive måde at klippe hegn på er uden tvivl grensaven monteret på en rabatklipper arm. Fremkørselshastigheden er her helt op til 5 km i timen, hvorved kapaciteten er stor. Afhængig af hvor højt hegnet er klippes effektivt imellem 0,5 og 1,0 km hegn i timen.

Merudbytte ved velplejet læhegn eksempelvis et læhegn der er 7 m. højt, og 1 km langt, opnås der en læzone på ca. 14,0 HA. Ved et merudbytte på 5% betyder det et merudbytte på ca. 500 kr. pr HA – i alt 7.000 kr. for de 14 HA.

Vi kører med 7 tons traktor, monteret med Spearhead Twiga 7000 LR VFR, monteret med 2,4 meter Spearhead LRS 2401 Savhoved.​

Kontakt os for et tilbud

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmanavn & CVR​

Trekantens Anlæg- & Ejendomsservice

CVR: ​27271057

Find os

Niels Finsensvej 4

7100 Vejle

Kontakt os